57 123
發新話題

[活動召集] 華漢2011(辛卯)年活動第一炮: 新春茶會 (4/3 更新

華漢2011(辛卯)年活動第一炮: 新春茶會 (4/3 更新

***** 華漢2011(辛卯)年活動第一炮: 新春茶會*****

(由於未能成功預約活動場地, 所以活動更改了, 詳情請留意下邊。不便之處請原諒!)

日期: 2011年3月12日 (星期六)  因為太多會員 5/3 不行
時間: 下午2點半集合,3點入茶館
集合地點: 上環地鐵站
活動場地: 待定 (book 位中)

活動內容:
1) 茶館茗茶 (自費, 大約 $40 - $100)
2) 討論, 商議華漢發展大計
3) 拍照留念

緊急聯絡電話:
振雄 9783 1832

*注:  鼓勵活動時間穿上漢服 (集合之後換衣服也可)

<歡迎大家回帖報名, 也可以帶朋友來; 因為可能要訂位, 請大家盡快報名 >

已報名朋友名單:
1. 咖啡迷
2. 龍之振雄
3. 林一郎
4. 紫玄
5. WrathK
6. 碧葵
7. chairrex
8. 奉描
9. matthewko
10. YehoshuaZeng
11. 香港漢人
12. 蘇戶花楹
13. 大哉言數
14.
15.
16.

太好了

引用:
原帖由 咖啡迷 於 2011-2-14 01:44 AM 發表
***** 華漢2011(辛卯)年活動第一炮: 新春茶會*****

日期: 2011年2月27日
時間: 下午2點半集合,3點入茶館
集合地點: 金鐘地鐵站 7-11
活動場地: 樂茶軒 (位於香港公園之內)
www:  http://www.openrice.com/restaur ...
在下都參加啊
WrathK
&
碧葵
我不理旁人冷嘲熱諷
我只會做好自己 實踐自己的目標

在下宣布一定參加.

如果可以~~在下會出席~~

己經取得家人同意,如無意外會出席
一切從簡

冇見肆大頭,我也出席.
壹:萬事以真主為先.
貳:復興以色列和漢文化及振興漫畫業為最極家業.

請問何時離開??(可暫報名)

本人將會報名參與。

我也會到.
不過可能遲少少.
因為早上本人要返工.

另外想提提,沒有時光機的幫助,我們是去不到當前樓主所述的集合地點的 @_@

引用:
原帖由 蘇戶花楹 於 2011-2-18 02:04 AM 發表
另外想提提,沒有時光機的幫助,我們是去不到當前樓主所述的集合地點的 @_@
為何需要時光機??
一切從簡

引用:
原帖由 奉描 於 2011-2-18 08:57 發表

為何需要時光機??
留意集合地點……金鐘「地鐵」站只存在在2007年12月01日或之前……

引用:
原帖由 蘇戶花楹 於 2011-2-18 03:41 PM 發表

留意集合地點……金鐘「地鐵」站只存在在2007年12月01日或之前……
足足有15年我都係叫「地鐵」
自從兩鐵合併之後就唔再叫「地鐵」

我不理旁人冷嘲熱諷

哈哈~~要時光機去金鐘地鐵站喔~~

茶館消費很貴

你們都有工作嗎? 我以為你們大部分都是學生!

我試過和親戚於夏天晚上到那裏吃晚飯, 有兩件事我記得的:
1. 很貴
2. 螢火蟲很美麗

引用:
原帖由 WrathK 於 2011-2-18 04:35 PM 發表

足足有15年我都係叫「地鐵」
自從兩鐵合併之後就再冇「地鐵」
a改名左做b,而係唔代表世間再無a呢個人?
因為b的實體始終都係a,要搵a又點解要用時光機
祇園精舍鐘作聲,響徹諸行無常律。
娑羅雙樹花失色,道盡盛者必衰理。
夫驕奢者不久長,唯如春夜夢一場。
夫猛健者終殄滅,盡若風前土塵灰。

引用:
原帖由 LONGLONGTIMEAGO 於 2011-2-18 11:42 PM 發表
你們都有工作嗎? 我以為你們大部分都是學生!

我試過和親戚於夏天晚上到那裏吃晚飯, 有兩件事我記得的:
1. 很貴
2. 螢火蟲很美麗
可以揀消費最少果種飲食。

睇黎在下要控制一下自己既食慾
我不理旁人冷嘲熱諷

引用:
原帖由 WrathK 於 2011-2-19 06:10 PM 發表
   睇黎在下要控制一下自己既食慾
同意,或可在進場前吃些小食
一切從簡

57 123
發新話題