43 123
發新話題

[活動召集] 一月十日華漢週年會員大會 (己決定)

一月十日華漢週年會員大會 (己決定)

各位會員:
現在我們打算舉辦一個華漢四週年會員大會.
日期定在:2010年一月十日,星期日
時間:下午四時正
地點:  WOOD CAFE
              旺角彌敦道570-572號基利商業中心1601- 2室

費用: 每人飲品食物,最低消費: 80 元

內容: 主要討論研究一下華漢文化會館的未來計劃和方向.
            漢服拍照時段:請各位帶同漢服參加,方便拍團體照......

出席:大家可以數人在某地先會合,
     或者直接到 Cafe 找 (朱先生) 訂的房間.

想參加者請在下面報名:

暫時參加人數:

1) 咖啡迷, Jeff

2) 林一郎, Edward
3) 季漢, Patrick
4) 香港漢人, William
5) 龍之振雄 (朱先生)
6) 或亭長
7) 思君念兒
8) Chairrex
9) Yehoshuzeng

10) Scienceguy
11)一位日本友人

我應該會到

建議不在新界區舉行(太遠)

打了電話問花園街公共圖書館, 租用圖書館活動推廣室, 要系 註冊的非牟利團體, 3個月前提出才可以借...

可能要選擇 旺角樓上cafe 了

樓上cafe 也可以。 如果少人, 不用BOOK, WALKIN也行吧?

舉腳贊成
壹:萬事以真主為先.
貳:復興以色列和漢文化及振興漫畫業為最極家業.

旺角樓上cafe 太隨便了,根本唔應該係四周年呢d大活動既地點

如果有好地方, 當然唔使去樓上 cafe , 可惜好多場地都需要註冊團體資格才可以租, 除非租酒店或其他私人物業

附近有間大廈似乎有會議室出租, 我聽日再打電話問問.

租會議室會唔會太貴?始終華漢未係正式組織。另外可唔可以延遲一星期?呢日我應該唔得

和 JEFF談過, 可能以後不能再 Book 城大的課室了,
所以場地要另作決定.......

日期改動要和其他人商量後,
才知結果...

場地要錢唔係問題,最緊要係可以靜,冇旁人去嘈

着漢服去麼?大會的內容大致是什麼?

只要係4點鐘之後的話我可以黎,不過有同13樓一樣既問題,當日主要討論乜野?同埋firm左係10號定17號?
商高曰:數之法,出於圓方,圓出於方,方出於矩……以為勾廣三,股修四,徑隅五。……故禹之所以治天下者。此數之所生也。

應該就不用著, 喜歡先著啦.

我今日搵了個出租會議室, 可惜 10號, 17號 都有人預訂了, 頭痛....

我都比較喜歡17號

已經幫手預訂了 VIP 房

時間:
2010年1月10日, 星期日, 下午4點至6點.

地點:
WOOD CAFE
旺角彌敦道570-572號基利商業中心1601- 2室

設備:
免費 Wi-Fi 無線上網
DVD機
LCD TV 32"

附件

2010-1-5 03:11 PM

參考地圖

2010-1-5 03:11 PM

房間佈置

今個星期日……多少錢? @_@

星期日  VIP 房 7人起, 每人最低消費80蚊

時間和地點有冇已定嗎?
壹:萬事以真主為先.
貳:復興以色列和漢文化及振興漫畫業為最極家業.

由於十七日有其他會員,幹事可能不能出席,
為此, 唯有如期在一月十日舉行聚會....

43 123
發新話題