63 1234
發新話題

香港區首次漢服亮相

香港區首次漢服亮相

正式完成, 等待有相機人士的 report, 哈哈

我們的主將

附件

2006-10-7 01:02 AM

合照一

附件

2006-10-7 01:04 AM

合照二,拱手作揖

附件

2006-10-7 01:06 AM

又影得幾靚wor~~ 衰o野~ 哈哈

引用:
原帖由 咖啡迷 於 2006-10-7 01:11 AM 發表
又影得幾靚wor~~ 衰o野~ 哈哈
可惜你地唔係女,唔係我會再影得靚d

非常讚常兩位“主將“的勇氣和身體力行的行爲。

兩位主將怎麽稱呼?

找他們來討論區,說說這次行動的經歷,遇到什麽有趣的感受,等等。

and

第一次屬於本會館的照片,我覺得可以用photoshop等的軟件,把我們的網址寫在照片上,以後有人用照片,就知道照片來自這裡,有助宣傳!

引用:
原帖由 林一郎 於 2006-10-7 01:16 發表

可惜你地唔係女,唔係我會再影得靚d
喂!喂!難怪沒有什麽女生參加。
雖然是月圓之夜,也不用wu~~得那麽大聲!!

忘記thank you 幕後工作人員,拿相機的人,林一郎。

我係白色戈位...叫紫玄-.-

其實今次比想像中好唔同...因為真係太多人...同埋似園郵會多d..冇乜節日氣氛...

係我地著過程聽到有小朋友
話: 佢地著戈d 咩黎ga
家長: 唔好望, 唔好望~ 快d 走~

勁無奈=.=

希望下次可以多d 人著
順便而家宣傳下漢服到時著出黎就會多番d 人有認識

我係灰色漢服果位, 叫我 Jeff 吧

同意紫玄所講, 今年維園真係太多人了
今次始終係第一次, 我地都唔敢行出去展示
因為實在準備不足 --- 下次希望多d 人參加同著漢服
而且都需要準備 print 一d 資料比周圍有興趣o既人睇, 作宣傳之用!

anyway, 多謝大家的支持, 同埋多謝攝影師: 林一郎 (Edward)

引用:
原帖由 floatingmoon 於 2006-10-7 19:03 發表
...

第一次屬於本會館的照片,我覺得可以用photoshop等的軟件,把我們的網址寫在照 ...
贊成

紫玄兄,Jeff兄,很高興認識你們!

**.....係我地著過程聽到有小朋友
話: 佢地著戈d 咩黎ga
家長: 唔好望, 唔好望~ 快d 走~

勁無奈=.=  **

哈哈,真是有點無奈。可能是少見,我蠻想知道那位家長在想什麽。

**.....今次始終係第一次, 我地都唔敢行出去展示.....
而且都需要準備 print 一d 資料比周圍有興趣o既人睇, 作宣傳之用!**

不會啦,兩位已經很勇敢。print資料, good idea, 不過怕不怕有警務人員以爲你們在賣商業廣告(像地鐵門口那些),令兩位有麻煩?

太多人....那麽去星光大道或附近地方如何?
其他言論,並不一定代表我的立場。

嘩~ 星光大道 365 日都咁多人

就算賣商業廣告又點-,- 香港唔比派傳單ga 咩..
更何況我地唔係商業廣告tim

澳門有法輪功渣banner 羅poster 派傳單都冇人理la=.=

引用:
原帖由 紫玄 於 2006-10-8 15:13 發表
就算賣商業廣告又點-,- 香港唔比派傳單ga 咩..
更何況我地唔係商業廣告tim

澳門有法輪功渣banner 羅poster 派傳單都冇人理la=.=
不知道可否在不防外行人的情形下,表演街頭劇,這個方法如何?
其他言論,並不一定代表我的立場。

回復 #17 charletsui1205 的帖子

很佩服穿漢服的兩位人兄
如果多d人穿漢服聚會
相信會收到更大的宣傳效果
留學澳洲中...........
就快返香港放假.........

大家要快d 搵漢服la-.-

今次係香港漢服的第一步,
jeff(咖啡迷)同 紫玄,真有勇氣...
希望下次多d人參加我地 d 聚會....

我巳經有兩個fd 有興趣la..

63 1234
發新話題